Головна » 2017 » Лютий » 2 » ЗНО-2017
06:18
ЗНО-2017

    Зовнішнє незалежне оцінювання – одна з найпоширеніших у світі та ефективних систем оцінювання навчальних досягнень учнів, яка дозволяє провести як підсумкову атестацію, так і відбір для вступу до вищих навчальних закладів. Результати зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти є основою для вироблення освітньої стратегії і тактики, оцінювання роботи закладів освіти, зокрема й освітніх систем в цілому. 
У 2017 році учасники проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання з 12 навчальних предметів:

                                  української мови та літератури,

                                 історії України, математики,

                                біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови,                                    французької мови.

Ураховано пропозиції освітян щодо розмежування в часі закінчення навчального року та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. 
Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів з переліку. 
Так, як і у минулому році, результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Майбутні випускники складатимуть українську мову та літературу (українську мову), математику або історію України (період XX - початок XXI століття), а також один навчальний предмет за вибором. 
Усі тести розроблені за програмою рівня «Стандарт». Українську мову складатимуть як ЗНО з української мови та літератури, але для визначення оцінки ДПА врахують тільки відповіді з української мови та власне висловлення. Іноземна мова, математика та історія України теж розділені таким чином: для врахування ДПА обирають тільки частину запитань, вони позначені в тестовому зошиті. Приміром, щодо історії України знадобляться тільки відповіді з періоду XX – XXI ст. У ДПА з решти предметів враховуватимуть цілісний тест. 
Традиційно, кожен бажаючий учень зможе спробувати свої сили в складанні пробного тесту. Це дасть можливість віднайти «слабкі» місця у знаннях з того чи іншого предмету, ретельніше підготуватись, убезпечивши себе від поганого результату вже під час складання основного тестування. Не менш важливим є й те, що учень під час пробного тестування зможе ознайомитись з процедурою проведення ЗНО, особливостями та правилами. Реєстрація учасників пробного тестування для учнів нашого регіону (Вінницька, Житомирська, Хмельницька обл.) розпочалося з 10 січня 2017 року і завершиться 31 січня через мережу «Internet» на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти (ВРЦОЯО). 
Пробне тестування є платним. Типовий кошторис вартості одного пробного тестування розміщений на сайті ВРЦОЯО. Вартість одного пробного тестування для одного учасника складає 129 грн 00 коп. 
Пункти пробного тестування 2017 року будуть створюватися з дотриманням процедур та технологій проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Пункт пробного тестування у 2017 році буде відкрито в Красилівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 за адресою: м. Красилів, вул. Центральна,44. 
Звертаю особливу увагу на те, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти та для конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів. 
Сподіваюсь, що учні нашого району сумлінно та відповідально підготуються до ЗНО, а педагоги забезпечать високий рівень викладання навчальних предметів, упровадження тестових перевірок навчальних досягнень учнів і нададуть відповідну консультативну допомогу в реєстрації на ЗНО. 
Із усіма новинами, нормативно-правовими документами, методичними рекомендаціями та проведенням процедури реєстрації на ЗНО ви можете ознайомитись на сайті управління освіти, молоді та спорту: osvita-kr.at.ua та райметодкабінету rmk-krasyliv.at.ua

Переглядів: 349 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0