Головна » 2016 » Листопад » 4 » В Западинській ЗОШ І-ІІІст. відбувся районний семінар-практикум педагогів-організаторів
18:48
В Западинській ЗОШ І-ІІІст. відбувся районний семінар-практикум педагогів-організаторів
Районний семінар-практикум педагогів-організаторів

2 листопада в Западинській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено районний семінар-практикум педагогів-організаторів  на тему: «Роль родинного виховання  в умовах розвитку загальнолюдських цінностей». Мета семінару -  актуалізація та реалізація проблеми створення ефективної виховної системи  загальноосвітнього навчального закладу; визначення ролі педагога-організатора в створенні умов для  формування ціннісного ставлення  особистості до сім'ї, родини, людей; презентація різних форм роботи з питань родинного виховання в навчальному закладі. Організаційно-методичний супровід семінару здійснювала методист РМК Щиборовська Т.В., яка відзначила, що сім'я та школа мають спільну мету – виховання всебічно розвиненої гармонійної особистості, яка здатна реалізовувати  себе в професійному, громадянському і сімейному аспектах.

Директор школи Зарічна Р.В., заступник директора з навчально-виховної роботи Булка-Юрченко Л.Д. презентували виховну модель закладу «Школа-родина», головним завданням якої є забезпечення єдності поколінь, збереження родинних традицій, сімейних реліквій, вивчення родоводу, прилучення дітей до народних традицій, рідної мови, звичаїв, обрядів, виховання в них національної свідомості і самосвідомості.

Справжнім уроком добра, чуйності, чесності та порядності стала для присутніх зустріч із вчительською родиною Мормолюків, яка відбулась у шкільному музеї. Саме з ініціативи Миколи Павловича 9 травня1975 року  в Западинській ЗОШ був відкритий шкільний музей бойової  та трудової слави, якому присвоєно звання «Зразковий музей». 

В ході семінару відбулось родинне свято «Щаслива родина – сильна Україна», яке підготувала і провела педагог-організатор Ніколайчук Л.П.

Головними героями  основної частини свята   стали  багатодітні родини Жмуровських  «Єдність», Мельників «Переможці», Свістаків  «Нерозлийвода» та Полюків «Аккорд». Родинне свято  проходило у вигляді змагання у чотирьох конкурсах: «Про себе розповідаємо», «Родовідне дерево», «Для вас виступаємо», «Закосич доньку». До свята долучилась і дружна родина дошкільного навчального закладу «Білочка», яка запропонували присутнім пограти у традиційну українську народну гру «Ой на горі жито».

В ході практичної частини семінару  педагоги-організатори ознайомились із презентацією «Нова українська школа», методист РМК Щиборовська Т.В.  провела  інтерактивні вправи «Портрет педагога-організатора – фасилітатора»  та  «Шість капелюхів мислення».

 

Переглядів: 375 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0