Головна » 2016 » Листопад » 23 » Уряд оновив перелік галузей знань вищої освіти
19:12
Уряд оновив перелік галузей знань вищої освіти

Галузь знань «Міжнародні відносини» доповнить Перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у вищих навчальних закладах. Відповідну постанову було прийнято 23 листопада на засіданні Кабінету Міністрів України.

Згідно з документом, до галузі знань «Міжнародні відносини» буде включено три спеціальності: «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини» та «Міжнародне право».

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, прийняття постанови є результатом перемовин та консультацій як з освітянським та експертним середовищем, так і з роботодавцями.

Постанову також доповнили нормою, відповідно до якої усі, хто здобув вищу освіту за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність» та «Міжнародне право» на бакалаврському і магістерському рівні вищої освіти, отримають право обіймати посади або займатись діяльністю, що передбачає наявність вищої юридичної освіти.

До Переліку галузей знань і спеціальностей вищої освіти Кабінет Міністрів додав 7 нових спеціальностей, серед яких: «Географія», «Інформаційні системи та технології», «Деревообробні та меблеві технології», «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології», «Промислова фармація», «Громадське здоров'я», «Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)».

Як відомо, у 2015 році було здійснено перехід до укрупненого переліку галузей знань і спеціальностей, що відповідає світовій практиці. У Міністерстві освіти зазначають, що такий перехід гармонізував український перелік з переліками, що діють в країнах Європи та світу. Також це дозволило спростити процедури визнання дипломів та створення програм подвійних дипломів та співпраці українських університетів з міжнародними партнерами.

Переглядів: 301 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0