Головна » 2016 » Грудень » 15 » Уряд направить 1млрд 615 млн 896 тис грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об
07:00
Уряд направить 1млрд 615 млн 896 тис грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об

Уряд перерозподілив 1млрд 615 млн 896 тис грн резерву коштів та нерозподілених видатків освітньої субвенції, щоб посилити матеріально-технічну базу шкіл, продовжити закупівлю шкільних автобусів для опорних закладів та підтримати освіту в об’єднаних територіальних громадах.

 Більша частина з цих коштів – 1млрд 598млн 873,8тис гривень – була взята з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік. 

 “Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції, що складають більш ніж півтора мільярда гривень, дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками ЗНЗ та з оплати комунальних послуг та енергоносіїв і, що не менш важливо, направити кошти на подальший розвиток української освіти”,- наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

 Завдяки перерозподілу коштів, на поточні видатки та на оновлення матеріально-технічної бази українські школи отримають 815млн 896,6тис гривень.

 Для підтримки об’єднаних територіальних громад у придбанні шкільних автобусів, оснащенні шкіл засобами навчання та комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадженні енергозберігаючих технологій – перерозподілом передбачено 300млн грн.

 Окремо кошти в розмірі 300млн гривень також передбачені на оснащення засобами навчання ЗНЗ з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

200млн грн з перерозподілу виділено на закупівлю автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл. Як і раніше, придбання автобусів здійснюватиметься на засадах співфінансування 70%- з державного бюджету та 30% - з місцевих бюджетів.

Переглядів: 326 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0