Головна » 2015 » Грудень » 2 » У С.ЗАПАДИНЦІ ВІДБУВСЯ МІТИНГ ПРИСВЯЧЕНИЙ ВІДКРИТТЮ МЕМОРІАЛЬНИХ ПЛИТ НА БРАТСЬКИХ МОГИЛАХ
18:18
У С.ЗАПАДИНЦІ ВІДБУВСЯ МІТИНГ ПРИСВЯЧЕНИЙ ВІДКРИТТЮ МЕМОРІАЛЬНИХ ПЛИТ НА БРАТСЬКИХ МОГИЛАХ

28 жовтня 2015 року у с.Западинцях відбувся мітинг присвячений відкриттю меморіальних плит на братських могилах після реконструкції. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, голова районної ради Василь Фурман.

   Під меморіалом поховано більше 200 чоловік з 10 національностей. У 1955 році було встановлено надгробні плити з 40 прізвищами загиблих. Через 18 років плити змінили на гранітні  і додали ще 20 нових прізвищ, встановлених юними слідопитами школи на чолі із керівником шкільного музею Мармолюком Миколою Павловичем. Тривалий час вони відшуковували імена тих хто похований в братських могилах. У 1987 році гранітні плити було замінено на дюралеві і добавлено ще 25 нових прізвищ. Сьогодні на плитах викарбувані прізвища 114 воїнів які загинули на території сіл Западинці і Баглайки.

   Спонсорами виготовлення цих меморіальних плит були родичі загиблого в боях за наше село Гончарука Павла Федоровича, які щорічно приїжджають на братські могили.

   Хвилиною мовчання, покладанням квітів та лампадок усі присутні вшанували пам'ять полеглих.

 

Переглядів: 377 | Додав: kovpp | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: