Головна » 2016 » Березень » 9 » Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!
19:29
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 202 роки минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

         З 9 по 12 березня в Западинській школі, як і щороку, пройшли Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови. Лідери учнівського самоврядування провели тематичну організаційну лінійку, а вчителями української мови та літератури Дрозд О. В. та Овчаренко Г. С.  були проведені літературні вікторини для учнів 5-11 класів, організована виставка малюнків до творів Т. Шевченка та конкурс читців творів поета. Бібліотекар Якимчук Н. Г. підготувала виставку творів Т. Шевченка «Т. Г. Шевченко – співець української слави і волі».

         «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Ці пророчі рядки В. Симоненка перегукуються із народним розумінням Шевченка – поета і людини. Адже для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що складається враження, ніби ми про нього все знаємо, і він завжди з нами. Та це лише враження.

         Він невичерпний і нескінчений. Ще тому, що він кращий із кращих славетних людей, - у ньому наша історія, наша реальність. Україна  - це Шевченко. Шевченко – це Україна.

         Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар!

 

                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                    

 

 

 

 

Переглядів: 302 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0