Головна » 2021 » Лютий » 13 » Екологічний напрямок у системі виховання учнів Западинській ЗОШ І-ІІІ
16:12
Екологічний напрямок у системі виховання учнів Западинській ЗОШ І-ІІІ

           Кожен з нас в житті може зробити багато добрих справ. Жити так, щоб не соромно і сумно було оглянутися назад. А для цього необхідно бути всебічно розвиненою людиною, із сформованим ціннісним ставленням до природи, бажанням оберігати та примножувати природні багатства рідного краю. І екологічний напрямок займає чільне місце у системі виховання учнів Западинській ЗОШ І-ІІІ у Красилівському районі. Саме з любові до малої Батьківщини формується патріотизм. Знання історії рідного краю, народних звичаїв, виховання  у дітей почуття відповідальності за майбутнє, ось ті ключові моменти, на які звертається найбільша увага. В школі вчать бути добрими, чесними, милосердними, любити та берегти свою землю і це робота не одного дня. 

Наша школа вже третій рік поспіль проводить екологічні заходи, спрямовані на зменшення відходів. Це і роздільне сортування сміття, і виготовлення годівничок для зимуючих птахів, догляд за зеленим куточком і виховні години екологічних знань, бесіди про шкідливі звички та користь фізичних вправ, вплив екологічних факторів на живі організми, особливості екології рослин та тварин, вплив хімічних речовин на оточуюче середовище, переробка вторсировини. І вся робота загалом направлена на збереження екології селеща. 

Учні загорівшись ідеєю сортування сміття, спочатку  змайстрували власноруч паперові урни, прибрали різні ділянки територій. До роботи долучилися і жителі села. На вилучені кошти закупили сміттєві мішки- і це полегшило нашу справу. Ця робота не є новою, але корисною, не прибутковою, але цікавою, і є люди, які її підтримують та допомагають. Наша школа таку підтримку отримала від еко-магазину "Eko Grizzly" в особі директора  Охрея Артема, який подарував нам три комплекти контейнерів для роздільного сортування сміття. Ми стикнулися з проблемою : де зберігати зібрані відходи? Наша проблема автоматично вирішилася, з з міною опалення школи,  приміщення старої котельні- найкраще місце  де можемо зберігати сортовані відходи для подальшої їхньої утилізації. 

Наша позиція є незмінною та цілеспрямованою - залучити доросле населення, молодь, учнів до роздільного сортування. Активні учні школи Полюк Уляна, Мельник Владислав, Мельник Ілля, Павлюк Петро навчають менших школярів сортуванню, проводять просвітницькі виступи, ігри та вікторини. У своїй розповіді про нашу екологічну роботу у школі  я часто використовує слово - свідомі, так це ми українці - нація нескорених та непереможних, розумних та цілеспрямованих, трудолюбивих та геніальних. Ми зобов'язані навчити себе, свою родину, своїх друзів сортувати сміття, берегти природу, покращити екологію, розв'язувати екологічні проблеми, тому наші педагоги в процесі викладання навчальних дисциплін впроваджують елементи екологічної та медико-екологічної освіти. Ми маємо залишити своїм внукам землю чисту та щедру на багаті врожаї, чисте повітря, розкішні водойми, зберегти світ рослиний та твариний.

Маю надію, що кожен учень нашої школи буде робити більше добра у своєму житті, що наша спільна робота не залишить байдужим нікого до екологічних проблем їхнього селища, України та планети Земля.

Переглядів: 122 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0