Головна » 2016 » Листопад » 23 » Держава сприятиме освіті 5 категорій громадян
19:19
Держава сприятиме освіті 5 категорій громадян

        Уряд затвердив Порядок та умови надання державної цільової підтримки для 5 категорій громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, що надаватиметься їм протягом навчання. Відповідну постанову було затверджено 23 листопада на засіданні Кабінету Міністрів.

Постановою передбачені різні для кожної категорії види надання державної цільової підтримки. Загалом, вона буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безоплатного забезпечення підручниками, безоплатного проживання в учнівських гуртожитках та безоплатного доступу до мережі Інтернет.

Згідно з постановою, підтримка надаватиметься особам, які визнані учасниками бойових дій, їх дітям, а також дітям, один із батьків яких загинув внаслідок захворювання, одержаного в період участі в АТО та дітям, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

«Це дуже важливий документ, який ми досить довго узгоджували, але він нарешті врегулює умови надання державної цільової підтримки для цих вразливих категорій громадян» - наголосила міністр освіти Лілія Гриневич, коментуючи ухвалення урядового рішення.

Переглядів: 306 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0