Головна » 2016 » Січень » 22 » Уряд ухвалив рішення про оптимізацію шкільної мережі
15:46
Уряд ухвалив рішення про оптимізацію шкільної мережі

     В рамках децентралізації повноважень центральних органів влади урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідну постанову прийнято на засіданні 20 січня 2016 року, повідомляє Урядовий портал.

«Опорні загальноосвітні навчальні заклади, що створюватимуться на місцях, будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо. З цією метою у грудні минулого року Уряд збільшив фінансування освітньої галузі на 121 771 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

«Прийняті рішення забезпечать потреби громадян у якісній та доступній загальній середній освіті на місцях», - запевнили у Кабінеті Міністрів.

Як відомо, наприкінці минулого року, прем’єр-міністр України висловив переконання у необхідності оптимізації мережі навчальних закладів.

«Єдиний зараз шлях переконати в тому, що треба оптимізовувати мережу, - це показати кращу школу, сильніших вчителів і кращі умови для кожного учня. І тоді батьки і діти самі зрозуміють, що це не просто установа, де отримують папірець про здобуття середньої освіти, а навчальна установа, яка дає знання і можливість потім вступити до вищого навчального закладу», - сказав Яценюк в ході одного із засідань уряду.

За його словами, на першому етапі у кожному обласному центрі мають з’явитись так звані hub schools – школи, які б продемонстрували, що таке європейська якість освіти, починаючи з будівлі школи і закінчуючи вчителями, які отримують відповідну заробітну плату і мають можливість навчити наших дітей.

Переглядів: 396 | Додав: kovpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0